Home / Startpagina
 
 
 
 

 

 PT
NL
FR
EN
Hoe steunen?

 
Vanaf 2001  werkte de vzw uitsluitend met de inkomsten uit de theater-, film- televisieproducties waaraan ze meewerkte.
Dat vonden de belastingdiensten verdacht, zoadat deze 'De Diepe Rivieren' vorig jaar aan het belastingregime voor lucratieve vennootschappen onderwierp.
Redenering: de vzw draait uitsluitend om de commerciële activiteiten van één acteur (Dirk Van Dijck).  Volgens de huidige wetgeving mogen vzw's dat slechts uitzonderlijk doen; m.a.w. de meerderheid van de inkomsten moeten een niet-commercieel karakter hebben.  Het maakt verder voor hen niets uit of de gelden dan naar een niet lucratief doel worden gedirigeerd.
Hun raad:  zorg dat je inkomsten krijgt uit lidgelden, subsidies, sponsoring, wafelenbak of wat dan ook, als het maar inkomsten zijn die niet uit handelsovereenkomsten voortkomen.

Deze situatie is nieuw, we zijn er dan ook niet echt op voorbereid.
Dat wil zeggen dat we wel stortingen kunnen aanvaarden, maar geen fiscaal attest kunnen afleveren.
Daar wordt aan gewerkt. We zullen een dossier indienen bij de Koning Boudewijnstichting, opdat deze schenkingen voor het project kan ontvangen
(stortingen boven de 30 Euro krijgen een fiscaal attest).
Kleinere bedragen kunnen altijd worden overgeschreven op onze bankrekening (BNP Parisbas Fortis) 220-0567659-51 van De Diepe Rivieren, Markt 24, 2840 Rumst.
Vanaf 15 Euro kan je je als lid laten registreren (simpel mailtje naar dedieperivieren@skynet.be).

Grotere sponsors (vanaf 1.000 Euro) kunnen het project bezoeken (een gratis verblijf van 2 weken in de Brazliliaanse jungle (informatie cfr mail hierboven).

(klik op foto voor een vergroting)